Tidigare utställare

2 december 2023 – 8 januari 2024

Karin Olsén Öberg

Nära

 

Nuet, stunden, ögonblicken. I naturen är jag nära. Tacksam över att få se det levande, men så smyger oro också in,vi har något att förlora, det börjar kännas bråttom. Vill lägga en hand ,ett lugn över oron, vill att vi ska se det lilla, det som växer, hur skört det är. Vi är också en del av det hela. Hela världen. Hela.


Jag har jobbat med målningar och grafiska blad. Mycket målas över, ändras, tankarna springer hit och dit. Målandet får bli en meditation där handen och ögonen är med. Det intuitiva slåss med förnuftet. Vår tid så fylld av förnuft och exploaterad känsla. Jag får lita på det som känns bra./Karin


 Vävda Rum

Juni – september


Hej, den nationella och virtuella utställningen Vävda rum som Kramfors konstförening deltar i pågår till september. Ta med hörlurar till mobilen och ladda gärna ned appen Vävda rum i förväg.


Vår konstförening har placerat ut verken på offentliga platser utomhus som upplevs genom appen Vävda Rum. Varje konstverk är anpassat för en offentlig plats som finns i de flesta kommuner, som ett torg, en fontän, eller en ödetomt. Verken är interaktiva och flera är virtuellt sammankopplade.


Det är en unik utställning med offentlig virtuell konst samtidigt i nästan hälften av Sveriges kommuner. Detta gör Vävda rum till den geografiskt sett största utställning som skapats i landet.


”Vi vill skapa möten mellan konstintresserade i alla åldrar och samtidigt få nya målgrupper att upptäcka möjligheterna med digital konst.” säger Linn Hübinette, projektledare på Riksförbundet Sveriges Konstföreningar.


Initierat av Sveriges konstföreningar och finansierat av Postkodstiftelsen.
Edward Jarvis

IKONTEXTASER

Vernissage den 10 augusti 18.00Ett bibliotek och en konsthall. I mina ikoner förenas texten och bild. Bibliotekets poeter har lånat ut sina strofer för att under en tid lysa här i guld. Lyriken har varit en följeslagare i mitt liv och sedan några år har texten letat sig in i bilderna. Att nu visa bilderna i ett läsandets tempel som Kramfors folkbibliotek känns kongenialt.


I samarbete med biblioteket kommer jag att lägga fram en del läsförslag där ni kan finna ursprunget till textcitaten. Vernissagebilden kommer exempelvis från Kjell Espmarks ”Återliv” där han ger nytt liv åt antikens epigramdiktning. De döda talar till oss i ett koncentrat på några få rader.Ett tack till Sinziana Ravini som gett utställningen dess namn. Tack också till Kramfors konstförening för inbjudan och genomförande.

 

Edward Jarvis


Utställning med Fredrik Wimmercranz

11/2 – 6/3 2023

"porträtt och blomster"

Precis som titeln lyder så kommer det mestadels att visas porträtt och motiv på blommor då Fredrik Wimmercranz ställer ut i Konsthallen från den 11/2 till den 6/3 2023.


Fredrik Wimmercranz (f 1984) är en konstnär från Sundsvall.

Hos honom är den fysiska känslan av konstverket det centrala. Val av teknik, material och utförande är viktigare än motiven i sig.


Utdrag ur text av Olov Larsson

Utställning den 3 december till den 9 januari 2023.
     Berit Norrbelius Lindberg

Gävle är staden där Berit alltid bott och i vilken hon troligtvis kommer att stanna kvar. Från sitt hus ser hon hav, bryggor och båtar och på andra sidan finns skogen med svamp och bär. Ateljén har hon på gården där hon är så ofta hon hinner.

Numera målar Berit mest i akryl på duk och mdf och inspirationen får hon från omgivningen kombinerat med massor av fantasi.

Grafiska blad 1500:-/st

Medlemmar i Kramfors Konstförening 900:-/st

Inbjudan till ateljébesök och utställning i Klockestrand
söndag den 15 maj kl 14.00. Välkommen!


Kramfors Konstförening i samarbete med konstnärerna Kerstin Paillard och Robert van Bolderick inbjuder till ateljébesök och samtidigt utställning av konstnären Gustavo Costa Fernandes söndag 15/5 kl 14-16 i Klockestrandsskolan. (Anmälan krävs)


• Vi bjuds på fika (meddela om du har problem med allergi i samband med anmälan).


• Ta gärna med någon intresserad vän även om den inte är medlem i konstföreningen.

• Lokalerna innehåller en del trappor, hiss saknas, så meddela problem i samband med anmälan så kan vi lösa det.


• Transport ordnas på egen hand.


Anmäl deltagande till Annika Johansson; sms 073-8026968 eller mail; annikaulrikajohansson@hotmail.com
Senast den 12/5.


Tre akvarellister
9/4 – 6/5 - 22


Hasse Wedin

Teckning har varit Hasses stora intresse så länge han kan minnas. Men under senare år har han också börjat ägna sig åt akvarellmåleri. Sjömotiv, naturmotiv och djur är favoriter.


Ragnar Forsberg

Under många år som ägare av Galleri Ängerö och verksamhet med konstinramningar upptog Ragnar sitt eget måleri under 2000-talet. Nu är det akvarell som gäller.

Håkan Sjöberg

Med Nils-Gunnar Johansson som bildlärare inspirerades Håkan av måleri och det har fortsatt. Vackra vyer från vår kommun; husen, naturen och Ångermanälven slutar aldrig att fascinera Håkan.

Ann Larsson Dahlin

december -21 – januari -22

Ann Larsson-Dahlin har arbetat med bild i 40 år. 2016 lämnade hon sin tjänst som universitetslektor för att ge sig hän åt det egna skapandet.


Hennes akvareller, som är hennes favoritteknik, består till storr del av naturskildringar. Hennes besök på Island skildrats i många av de verk som hon kommer att visa i Konsthallen. Men här kommer också att finnas verk från Höga Kusten och det ångermanländska landskapet.

Jeko Haj Yusuf

augusti-september 2021

Jeko Haj Yusuf föddes i Hassakeh i Syrien 1954. Han har examen från konstskolan i Homs 1974 och flyttade till Sverige 1975. Han fortsatte sedan sina studier inom konst och tog examen från konstskola i Gävle 1983.


Han har arbetat som lärare i både Syrien och Sverige med konstklasser i måleri och teckning. Jekos konstverk präglas av mänskliga relationer på ett modernt expressionistiskt sätt. I flesta av hans verk använder han blandteknik med en bas av akrylfärger.